Прокурору Донецької області
Вишинському Володимиру Степановичу,
вул. Генерала Антонова, буд. 2,
м. Донецьк, 83015
т. 0623328000
Начальнику УДАI ГУМВС України в Донецькiй областi
Астапкович Володимиру Івановичу
вул. Ходаковського, буд. 10, м. Донецьк, 83023
СКАРГА
Я, *****, 19 березня 2012 р. близько 10:35 рухався на своєму автомобілі у м. Артемівськ Донецької обл. по вулиці Чайковського від вул. Ювілейної в бік виїзду з міста на трасу Артемівськ – Костянтинівка. Навпроти дому №89 був зупинений співробітником ДАІ. При цьому службовий автомобіль Skoda Oktavia д/н 2000 був припаркований в місці виїзду з прилеглої території, що порушує п. 15.9.и ПДР України. На моє зауваження, що вони порушують ПДР, ІДПС ВДАІ Артемівського МВ сержант міліції Марченко Микола Володимирович ДО1577 відповів, що вони патрулюють саме в цьому місті згідно маршруту, який надало керівництво. Однак згідно статті 5 Закону України про міліцію: Міліція виконує свої завдання неупереджено, у точній відповідності з законом. Ніякі виняткові обставини або вказівки службових осіб не можуть бути підставою для будь-яких незаконних дій або бездіяльності міліції.
Далі я зауважив, що співробітникам міліції згідно п. 3.1 ПДР України надана можливість відступати від вимог ПДР, але, по-перше, виконуючи невідкладне службове завдання, по-друге, у разі ввімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу. ІДПС Марченко М.В. ДО1577 відповів, що патрулювання саме на цьому місті – це є невідкладне службове завдання. А маячки я не побачив, тому що світить сонце. А його напарник, не соромлячись, ввімкнув маячки. На моє зауваження, що маячки були ввімкнені тільки зараз, він посміхнувся, та вимкнув їх.
Усі ці факти означають, що:
1. Водій службового автомобілю Skoda Octavia д/н 2000 порушив п. 15.9.и ПДР України та статтю 5 Закону України про міліцію;
2. Його напарник, не склавши протокол за порушення ПДР, порушив статтю 2 Закону України про міліцію, згідно з якою основним завданням міліції є в тому числі запобігання правопорушенням та їх припинення;
3. ІДПС Марченко М.В. та його напарник своїми діями та бездіяльністю створюють негативний образ міліції України, підривають авторитет та довiру до органів МВС в цілому
На підставі викладеного
ПРОШУ:
1. Провести службову перевірку за викладеними фактами, з’ясувати відповідність винних осіб займаним посадам;
2. Вжити заходів дисциплінарного характеру до службових (посадових) осіб ДАІ, які вчинили дії, що порушують законодавство України, а саме п. 15.9.и ПДР, ст. 2 Закону України про міліцію та ст. 5 Закону України про міліцію ;
3. Притягнути к адміністративної відповідальності водія службового автомобіля Skoda Octavia д/н 2000 за порушення п. 15.9.и ПДР України згідно з частиною 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення;
3. Дати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України «Про звернення громадян» .
19 березня 2012 р.
Додатки:
1. Фото порушення ПДР